• Grootste assortiment van Nederland
  • Direct leverbaar uit eigen voorraad
  • Gratis verzending vanaf €100,-
Metaal
Metaal

Metaal

Metaalsoorten worden gebruikt in vele toepassingen, zoals de bouw, werktuigbouw, de autoindustrie en de scheepsbouw, omdat het robuuste materialen zijn met een veelal grote treksterkte. De sterkte en hardheid van het materiaal betekent dat veel zagen niet geschikt zijn om het te bewerken.

Lintzagenopmaat.nl biedt een zaag aan die uitermate geschikt is om metaal te zagen:

Lintzagen voor metaal:

Bi-metaal M42
Icoon rating gold
Toepassing
Icoon toepassing Hobby & modelbouw Icoon toepassing Metaal
Vanaf € 11,52 excl. BTW
Bekijk product
Bi-metaal M42 accuzaag
Icoon rating gold
Toepassing
Icoon toepassing Hobby & modelbouw Icoon toepassing Metaal
Vanaf € 20,55 excl. BTW
Bekijk product
Bi-metaal M51
Icoon rating gold
Toepassing
Icoon toepassing Metaal
Vanaf € 28,18 excl. BTW
Bekijk product
Icoon keuzehulp
Hulp nodig bij het kiezen?
Gebruik onze keuzehulp bij het vinden van de juiste lintzaag.

Lintzagen voor Metaalbewerking 

Bij lintzagenopmaat.nl bieden wij 3 soorten BI-Metaal lintzagen aan voor het bewerken van metalen. Bi-metaal bandzagen of wel lintzagen zijn ideaal voor het zagen of snijden van diverse soorten staal zoals RVS en non-ferromaterialen. Ook zijn de Lintzagen speciaal voor metaal te zagen geschikt voor massieve onderdelen te bewerken zoals buizen en profielen. Kort samengevat, met de Bi metaal lintzaag kan je bijna alles zagen tot een hardheid van ongeveer 60HrC. 

Bi-metaal lintzaag

Bij Bi-metaal lintzaagbladen of bandzagen is het zaagblad opgebouwd uit 2 soorten metaal. Met een speciaal proces wordt er een HSS-legering gelaserd op het rugmateriaal uit verenbandstaal. Daarna worden tanden erin geslepen of gefreesd. De BI lintzagen voor metaal zijn duurzame metaal zagen waarbij de hardheid wordt gecombineerd met flexibiliteit.  

Naast de legering krijgen de bandzaagbladen een coating die zorgt voor hogere productiviteit en zorgt voor bescherming van de zaagtanden tegen slijtage en hitte.  

Bi-metaal M42 Lintzaag op maat

Een zeer onderhoudsarme lintzaag met slijtvaste tanden en voorzien van een M42 cobalt tip. Deze Lintzaag Bi-metaal M42 is zeer sterk hittebestendig. Het lintzaagblad M42 heeft een hardheid van 67 HRC en is voorzien van een cobalt tip van 8%. De Bi-metaal M42-lintzagen zijn verkrijgbaar in elke lengte tussen 500 mm en 12.000 mm en kunnen wij op maat maken in de breedtes: 6mm tot 34 mm 

Bi-metaal M51 Lintzaag op maat

Meest onderhoudsarme lintzaag met slijtvaste tanden voorzien van een M51 cobalt tip die nog harder is dan die van zijn voorganger M42. De Bi-metaal M51 is bovendien sterk hittebestendig. Bi-metaal M51 heeft een hardheid van 67 HRC en is voorzien van een Cobalt tip van 10%. 

De Bi-metaal M51-lintzagen zijn verkrijgbaar in elke lengte tussen 2.000 mm en 12.000 mm en kunnen wij op maat maken in de breedtes: 27 mm tot 34 mm

Lintzagen voor de volgende productcategorieën

Onze lintzagen zijn voor zeer uiteenlopende toepassingen te gebruiken

Voor speciale zaagtoepassingen kun je contact met ons opnemen.

  • Grootste assortiment van Nederland
  • Direct leverbaar uit eigen voorraad
  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • iDeal
  • Bancontact
  • kbc/cbc
  • Belfius
  • Overboeking

Algemene voorwaardenPrivacybeleid | © Copyright 2021 Lintzagenopmaat.nl