• Grootste assortiment van Nederland
 • Direct leverbaar uit eigen voorraad
 • Gratis verzending vanaf €100,-
Hout
Hout

Hout 

Hout is een geweldig materiaal om mee te werken. Het heeft een prachtige, vaak chique uitstraling en is erg goed bewerkbaar. Er zijn verschillende houtsoorten, variërend van zacht hout tot hardhout. Verschillende houtsoorten vereisen verschillende zaagtypes, en daarom is het belangrijk om zorgvuldig de juiste lintzaag te kiezen.

Lintzagenopmaat.nl heeft het juiste type lintzaag voor iedere houtsoort.

Lintzagen speciaal voor hout:

Ripper
Icoon rating gold
Toepassing
Icoon toepassing Hout
Vanaf € 21,20 excl. BTW
€ 25,66 incl. BTW
Bekijk product
Mafell (koolstof)
Icoon rating gold
Toepassing
Icoon toepassing Hout
Vanaf € 23,15 excl. BTW
€ 28,01 incl. BTW
Bekijk product
Koolstofstaal
Icoon rating gold
Toepassing
Icoon toepassing Kunststof & non-ferro Icoon toepassing Hobby & modelbouw Icoon toepassing Foam & schuimrubber Icoon toepassing Hout
Vanaf € 7,86 excl. BTW
€ 9,52 incl. BTW
Bekijk product
Hardpoint
Icoon rating silver
Toepassing
Icoon toepassing Hobby & modelbouw Icoon toepassing Hout Icoon toepassing Vis Icoon toepassing Vlees
Vanaf € 11,17 excl. BTW
€ 13,52 incl. BTW
Bekijk product
Chroomstaal
Icoon rating bronze
Toepassing
Icoon toepassing Hobby & modelbouw Icoon toepassing Hout
Vanaf € 14,92 excl. BTW
€ 18,05 incl. BTW
Bekijk product
Icoon keuzehulp
Hulp nodig bij het kiezen?
Gebruik onze keuzehulp bij het vinden van de juiste lintzaag.

Lintzaag voor hout

Hout is een veelgebruikt materiaal en er zijn verschillende type lintzagen die geschikt zijn voor hout, maar hoe kies je nu de juiste lintzaag voor jouw houtproject?

Bij het zagen van hout wil je natuurlijk dat het hout netjes afgewerkt is. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar het soort hout. Een vuistregel die onthouden kan worden is; een lintzaag met veel tanden (fijne lintzaag) zorgt ervoor dat je nauwkeuriger kan zagen, maar daarentegen zaag je wel langzamer. Wanneer je een fijne lintzaag gebruikt voor dik materiaal, kan het zijn dat er brandplekken of rookontwikkeling ontstaat. Maar wanneer je een grove lintzaag gebruikt voor dun materiaal, kan het zijn dat er een minder glad resultaat is met meer splinters.

Bij lintzagenopmaat maken wij lintzagen op maat. Wij zorgen ervoor dat jouw lintzaag over de juiste vertanding en dikte beschikt! Zo kan je zorgeloos en nauwkeurig zagen voor de mooiste houtprojecten!


Veelzijdige lintzagen voor hout

Bij Lintzagenopmaat beschikken we over lintzagen die zowel geschikt zijn voor hard- als zachthout. De Ripper37 is een lintzaag met een grof tandprofiel (tandhardheid van 60 HRC). De Ripper37 is speciaal ontwikkeld voor de houtbewerkingsindustrie en is zeer geschikt voor het zagen van planken uit bomen, om te schulpen en voor het herzagen. Daarnaast is de lintzaag voorzien van een hardpoint waardoor hij een hogere standtijd heeft (de tijdsduur totdat hij van slijtage vervangen moet worden).

De koolstofstalen lintzaag (SAW37C) is een lintzaag met koolstofgehalte. Dit zorgt ervoor dat de lintzaag slijtvast is waardoor hij lang meegaat. De koolstofstaal en zijn flexibele rug zorgen ervoor dat de zaag klappen kan opvangen tijdens het zagen. De zaag is beschikbaar in variërende vertanding; van grof tot fijn. Ook is de lintzaag beschikbaar in verschillende diktes.

Lintzaag voor zachthout

Een fijne lintzaag zorgt voor een fijne zaagsnede. Ideaal voor precisie. De Chroomstaal lintzaag is een aanrader. De Chroomstaal lintzaag wordt voornamelijk gebruikt voor de zachte tot normale houtsoorten. Deze zagen zijn uitermate geschikt voor bouwhout en balkhout. De lintzaag kan echter ook worden gebruikt voor hardhout maar hierbij is de standtijd minder lang. De hardheid van de chroomstaal lintzaag is 50 HRC.

Lintzaag voor hardhout

Een grove lintzaag zorgt voor een grove zaagsnede. Ideaal om massieve houtsoorten snel door te zagen. De Hardpoint lintzaag is een aanrader. De Hardpoint lintzaag wordt in tegenstelling tot de chroomstaal voor zowel harde als zachte houtsoorten gebruikt. De lintzaag is voorzien van een geharde tip waardoor de standtijd langer is.

Alle aangeboden zagen vanaf 4 TPI of grover kunnen worden geslepen!


Zelf even verder kijken? Gebruik onze keuzehulp bij het vinden van de juiste lintzaag.

Help mij

Contact

Niet zeker welke lintzaag het meest geschikt is voor jou?

Neem contact op

Lintzagen voor de volgende productcategorieën

Onze lintzagen zijn voor zeer uiteenlopende toepassingen te gebruiken

Voor speciale zaagtoepassingen kun je contact met ons opnemen.

 • Grootste assortiment van Nederland
 • Direct leverbaar uit eigen voorraad
 • Gratis verzending vanaf €100,-
 • iDeal
 • Bancontact
 • kbc/cbc
 • Belfius
 • Overboeking
 • PayPal
 • Creditcard

Algemene voorwaardenPrivacybeleid | © Copyright 2021 Lintzagenopmaat.nl